ok...hr ni tokey kdi kek nk kongsi resepi puding trifle dengn anda2 semua...
tp puding yg tokey kdi kek ni nk share agak t'lembik skit..tp still sodap di makan...hu3
(sangat disarankn utk ltk dalam bekas kecik2 coz ia lembik)
BAHAN-BAHAN
segulung kek gulung (apa2 perasa)
setin susu cair
6 sudu tepung kastard
1/2 cwn gula
5 cwn air
sepeket jeli nona
2 cwn air panas
laici @ buah2 koktail (asingkn buah n air)
CARA-CARA
1.susun kek dalam bekas dan renjiskan air buah tadi hingga meresap.
2.campurkan susu cair,tepung kastard,gula n air dalam 1 bekas
3.masak campuran tadi atas air hingga pekat
4.curah campuran yang sudah masak atas kek
5.bila dah agak2 keras, taburkan buah laici @ koktail
6.cairkan jeli nona dengan air panas dan curah atas bahan-bahan tadi.
7sedap dimakan sejuk,kalau beku lg sedap sebab rasa akan jadi macam aiskrim
jeli nona tu takyah masak ke?
ReplyDeletebtw
sorry sbb main masuk je blog u
tp, i tertarik dgn ur puding n puding trifle ni
harap u dun mind ;)
hu3...tidak brkisah langsung...sorry lmbt skit replynyer...xpyh masak,wat cam wat air milo 2 je....tp make sure ikut sukatan...tkt t'lembik...
ReplyDeletehu3...tidak brkisah langsung...sorry lmbt skit replynyer...xpyh masak,wat cam wat air milo 2 je....tp make sure ikut sukatan...tkt t'lembik...
ReplyDeletei see
ReplyDeletetenkiu for ur info ya ;)
x sabar nak balek umah n try!